Open top menu
Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών Σαπών υπέρ του Χρυσού Μιχάλης Κακουλίδης ήταν καλεσμένος στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Δέλτα Τηλεόραση όπου και κλήθηκε να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα δημοσιογράφων. Στην συζήτηση και στα πλαίσια της δημοκρατικής έκθεσης όλων των απόψεων κλήθηκε να συμμετέχει και η εκπρόσωπος της Οικολογικής Ομάδας Ροδόπης αλλά και της Διανομαρχιακής Επιτροπής κατά του Χρυσού Σούλα Δραγουμάνη η οποία και αρνήθηκε στέλνοντας μία επιστολή με την οποία έκανε επίθεση τόσο στον εκπρόσωπο της Κίνησης όσο και στο ίδιο το τηλεοπτικό κανάλι...


Ο δημοσιογράφος Δημοσθένης Δούκας που συμμετείχε στην συζήτηση συντονιστής της οποίας ήταν ο δημοσιογράφος Σταύρος Αποστολίδης ανέφερε πως οι διάφοροι ηγέτες κατά του χρυσού διακατέχονται μάλλον από σύνδρομα και ιδεοληψίες και ενώ το τηλεοπτικό κανάλι του καλεί για πολύ καιρό να παρουσιάσουν τις απόψεις τους εκείνοι "το βάζουν στα πόδια" ενώ τους κάλεσε να βγάλουν τον "φερετζέ" και τους αποκάλεσε "τυφλωμένους φονταμενταλιστές".

Ο εκπρόσωπος της Κίνησης Μιχάλης Κακουλίδης απάντησε πως δεν υβρίζει και δεν κατηγορεί κανέναν πόσο μάλλον την Σούλα Δραγουμάνη παρά μόνο παρουσιάζει χειροπιαστά ντοκουμέντα για τις πολιτικές δραστηριότητες διαφόρων περιβαλλοντολόγων που στην ουσία είναι απλά μέλη ενός κόμματος και τίποτε περισσότερο. "Οικολόγος είμαι και εγώ, αγαπώ την φύση, προστατεύω το περιβάλλον όμως πολιτικά ανήκω αλλού" ανέφερε ο ίδιος ενώ στην συνέχεια επανέλαβε το αίτημα της Κίνησης για δημοσιοποίηση των ποσών που έλαβαν ως επιχορήγηση οι διάφορες οικολογικές οργανώσεις της περιοχής την τελευταία δεκαετία, αίτημα δίκαιο και δημοκρατικό που δεν είναι κατηγορία αλλά απαραίτητη προϋπόθεση αν θέλουμε να μιλάμε για διαφάνεια.

Οσον αφορά στους σκοπούς της κίνησης ο Μιχάλης Κακουλίδης είπε πως δεν προσπαθεί να πείσει κανέναν για τίποτε παρά μόνο πρόκειται για 412 μέχρι στιγμής μέλη - πολίτες των Σαπών που απλά θέλουν ανοιχτό διάλογο πράγμα που τόσα χρόνια δυστυχώς δεν γίνεται. Τόνισε πως ζει σε ένα χωριό, στο Θρυλόριο της Κομοτηνής και βλέπει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε σχέση με πολλά χρόνια πριν που οι βιομηχανίες της ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής ήταν σε άνθιση. "Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως μας τα παρουσιάζουν, με καταστροφή και θάνατο, μέχρι τώρα το πολιτικό κατεστημένο όχι μόνο αποφεύγει αλλά απαγορεύει τον διάλογο" τόνισε καταλήγοντας πως πρέπει να μιλάμε με στοιχεία και όχι με αερολογίες."Οποιος ήθελε να γίνει μελισσοκόμος και ψαράς θα το έκανε τόσα χρόνια, τα ανάλογα επιχειρήματα είναι αστεία" κατέληξε.

"Στις Σάπες οι πολίτες πήραν την πρωτοβουλία να βγούνε μπροστά και να εκφράσουν την επιθυμία τους να ζήσουν καλύτερα, αν κάποιοι θέλουν να ζήσουν στα βουνά τρώγοντας ρίζες είναι δικαίωμά τους, εμείς επιθυμούμε να ζούμε αξιοπρεπώς χωρίς να ενοχλούμε κανέναν και ούτε και το περιβάλλον" είπε κλείνοντας ο εκπρόσωπος της Κίνησης Μιχάλης Κακουλίδης ενώ αρνητικά σχολιάστηκε η απαξιωτική δήλωση του πρωτεργάτη κατά των χρυσωρυχείων Τόλη Παπαγεωργίου εναντίον της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία μόλις λίγες ώρες πριν αποφάσιζε οριστικά υπέρ των μεταλλείων χρυσού Χαλκιδικής.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων:


ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ... από sapesgold
Κατηγορία

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ.ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΥ ΟΥΣΙΑ.ΜΠΡΑΒΟ,ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ,ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ...ΓΙΩΡΓΟΣ -ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αφήστε το μήνυμά σας χωρίς επιθέσεις και προσβολές. Ο διάλογος είναι κέρδος για όλους μας.