Open top menu
Δευτέρα 22 Απριλίου 2013


Θα μπορούσε να πει κανείς, ακούγοντας την ομιλία του δημάρχου Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη για «ανεξάρτητο» κράτος της Θράκης, ότι… όλα τα είχε η Μαριορή, ο φερετζές της έλειπε! Σε ομιλία του τον περασμένο μήνα προκάλεσε σοκ και αμηχανία στους παρευρισκομένους, όταν ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες!!!


«Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος», είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και το ακροατήριο «πάγωσε».

Απειλές…

Στη συνέχεια, προειδοποίησε την Αθήνα να μην κάνει κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί τότε… θα χάσει τη Θράκη!!!! «Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί -αν γίνει αυτό- θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος», είπε και για δεύτερη φορά η αίθουσα έμεινε άλαλη.

«Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα», συμπλήρωσε.

Ιστορικές… γνώσεις

Αλγεινή εντύπωση, ωστόσο, προκάλεσε στο ακροατήριο και οι… ιστορικές-γεωγραφικές γνώσεις του Βαγγέλη Λαμπάκη, όσον αφορά στην περιοχή του, η οποία κάποτε έφτανε έως το… Μόναχο!!!!
«Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, τρομάζοντας το ακροατήριό του.

Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/alexandroupoli-paralirima-lampaki-gia-anexartiti-thraki

Βίντεο:




Κατηγορία

0 σχόλια

Παρακαλούμε αφήστε το μήνυμά σας χωρίς επιθέσεις και προσβολές. Ο διάλογος είναι κέρδος για όλους μας.