Open top menu
Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ενα ένθερμο φίλο και υποστηρικτή της Θράκης, τον πρώην Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ΑΜΘ και σημερινό Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη είχε την τιμή να συναντήσει αντιπροσωπεία της Κίνησης Πολιτών Ροδόπης για τις Σάπες τις ημέρες που μας πέρασαν. Ο κος Σταμάτης άκουσε με ενδιαφέρον τα αιτήματα και τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της Κίνησης και από την πλευρά του ανέφερε πως τα πάντα σχετικά με την επένδυση εξόρυξης χρυσού στις Σάπες έχουν ελεγθεί και πληρούν τις προδιαγραφές ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν άμεσα, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Δεύτερη χαρά και τιμή για τα μέλη της Κίνησης ήταν η συνάντηση με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Μάρω Ευαγγελίδου και εξειδικευμένους σε ανάλογα θέματα συνεργάτες της. Τα μέλη της Κίνησης εξέφρασαν στην κα Ευαγγελίδου το παράπονό τους πως ενώ όλα σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σάπες είναι νόμιμα αλλά και περιβαλλοντικά ορθά, ωστόσο εφευρίσκονται γραφειοκρατικά εμπόδια ώστε οι εργασίες να μη ξεκινούν και οι ίδιοι, δεκάδες ντόπιοι Σαπαίοι να παραμένουν άνεργοι. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της κας Γ.Γ. που συμμετείχαν στην συζήτηση Ρεβέκα Μπατμάνογλου (προϊσταμένη Τμήματος Γενικών Περιβαλλοντικών Θεμάτων), Απόστολος Παραλίκας και Μόνικα Θέμου συνέβαλαν με τα δικά τους στοιχεία ενώ εξέφρασαν την δική τους έκπληξη για το γεγονός πως η εξόρυξη χρυσού στις Σάπες Ροδόπης κολλά σε γραφειοκρατικά προβλήματα ενώ οι περιβαλλοντικοί όροι τηρούνται και η όλη διαδικασία δεν χρησιμοποιεί κυάνιο!!!

Τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Ροδόπης για τις Σάπες ευχαρίστησαν όλους τους παράγοντες για την φιλοξενία τους και ζήτησαν μόνο την νόμιμη αντιμετώπιση της εταιρείας χρυσού και όχι κάποια ευνοϊκή ρύθμιση, όπως πάντα ζητούν τον ελεύθερο και ανοιχτό διάλογο για το ζήτημα. Τέλος με ανακοίνωσή της η Κίνηση Πολιτών Ροδόπης για τις Σάπες ευχαριστεί θερμά την πολιτευτή του νομού Εβρου Κατερίνα Καλαϊτζίδου, χωρίς την ηθική αλλά και υλική υποστήριξη της οποίας η μετακίνησή τους στην Αθήνα θα ήταν αδύνατη.

Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και στον υπουργό Δημήτρη Σταμάτη:



















Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και στην Γενική Γραμματέα Μάρω Ευαγγελίδου:












Κατηγορία

3 σχόλια:

  1. μακαρι να ειναι αληθεια και να υλοποιηθουν οι υποσχεσεις και οι δεσμευσεις των υπουργων.Παντως μπραβο για την προσπαθεια σας και για την πρωτοβουλια να βγειτε μπροστα..Ειμαστε μαζι σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επι τελους να αρχισει να δημιουργειται και κατι στην φτωχη μας περιοχη..πολλοι εφυγαν για εξω...εμεις μειναμε και περιμενουνε να δουμε φως .θελουμε δουλεια να ζησουμε τα παιδια μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ.ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΠΑΙΔΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΦΩΝΑΞΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ (αν ερθει)ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΞΟΡΥΞΞΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΩΣ.ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ.ΠΑΝΤΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 50 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΒΙΟΧΗΜΙΚΟ Κο ΤΕΝΤΕ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ.ΤΟΣΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ.ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αφήστε το μήνυμά σας χωρίς επιθέσεις και προσβολές. Ο διάλογος είναι κέρδος για όλους μας.