Open top menu
Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Την Τρίτη 6 Αυγούστου στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών συζητήθηκε αίτηση άδειας για μεταλλευτικές έρευνες στην δασική περιοχή Μαρωνείας - Κρωβύλης του Δήμου Μαρωνείας Σαπών. Η αίτηση μετά από ολιγόλεπτη συζήτηση απορρίφθηκε ομόφωνα από τα παρόντα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην συνεδρίαση υπήρχε και παρουσία μελών της Διανομαρχιακής Επιτροπής Κατά των Επενδύσεων Χρυσού στην Θράκη και η απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και αλαλαγμούς.

Ως Κίνηση Πολιτών για την Ανάπτυξη στις Σάπες εκφράζουμε την απόλυτα σύμφωνη άποψή μας με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρωνείας - Σαπών και στηρίζουμε την απόρριψη της αίτησης. Η Κίνησή μας δεν έχει σκοπό να δίνει θεατρικές παραστάσεις με εμβατήρια νίκης και πανηγυρισμούς ούτε με αγωνιστικές κινητοποιήσεις με σκοπό τον εντυπωσιασμό. Το συγκεκριμένο αίτημα ήταν εντελώς ανούσιο και από την στιγμή που η τοπική κοινωνία της ευρύτερης περιοχής δεν είχε κανένα ανταποδοτικό όφελος, χωρίς ανάλογο σχεδιασμό για συγκεκριμένα προγράμματα που θα ωφελήσουν τον κάθε πολίτη του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών δηλώνουμε ότι συμφωνούμε με την απόρριψη του αιτήματος.

Η θέση της Κίνησης Πολιτών που στηρίζει την επένδυση χρυσού και χαλκού στο Δημόσιο Μεταλλείο Σαπών είναι ξεκάθαρη και διαυγής. Η επένδυση σέβεται το περιβάλλον, δεν δημιουργεί περιβαλλοντικές μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο φυσικό τοπίο, θα δώσει οικονομική εκτόξευση στην περιοχή των Σαπών και η ανταποδοτική προσφορά της εταιρείας Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. που έχει τα δικαιώματα προς τον δημότη Μαρωνείας - Σαπών θα είναι στον μέγιστο δυνατό βαθμό.

Η Κίνηση Πολιτών θα είναι στο εξής συνεχώς παρούσα σε όλες τις εξελίξεις με μοναδικό σκοπό το όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξης της περιοχής και δεν θα είναι ποτέ υποχείριο αλλότριων συμφερόντων. Η θέση μας είναι πάντα ξεκάθαρη, χωρίς θεατρικές παραστάσεις και φτιαγμένους ηρωισμούς, πάντα για το καλό του πολίτη και της ευρύτερης περιοχής.

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ
Κατηγορία

4 σχόλια:

  1. Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ Κακουλίδη δεν γίνεται. Φάσκεις και αντιφάσκεις με αστεία επιχειρήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗΣ10 Αυγούστου 2013 στις 5:28 μ.μ.

    Κανείς δεν είναι με τον αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ αλλά η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΠΩΝ είναι με τον πολίτη, τον άνεργο, τον οικογενειάρχη και με τον τόπο μας που τον πονάμε και θέλουμε να πάει μπροστά. Η αλήθεια είναι μία και μοναδική, διάβασε λίγο προσεκτικότερα την ανακοίνωση και θα καταλάβεις. Θέλουμε ανάπτυξη, περιβαλλοντικά ορθή, να δούνε οι πολίτες προκοπή και ο τόπος να πάει μπροστά επίσης. Ολα αυτά στην επένδυση των Σαπών γίνονται και θα τα καταφέρουμε. Να είσαι σίγουρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που προκύπτει ότι η άδεια για έρευνα για κοιτάσματα στη Κρωβυλη ειναι επιζήμια για το περιβάλλον? γιατί αυτή η έρευνα ειναι περισσότερο επιβλαβης απο την εξόρυξη χρυσού στις Σαπες?

      Κατα τη γνώμη μου ειναι μια ανακοίνωση στα πλαίσια των δημοσίων σχέσεων και τίποτα περισσότερο.

      Η εξόρυξη χρυσού αν γίνει με σεβασμό στο περιβάλλον και με τήρηση όλων των κανόνων μπορεί να συμβάλει θετικά στην αύξηση της απασχόλησης στην περιοχή είτε γίνει στις Σαπες είτε στην Κρωβυλη.

      Διαγραφή
  3. ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΟΘΗΡΕΣ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΜΟΥΣ...ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ .. ΔΗΜΗΤΡΗΣ--ΣΑΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε αφήστε το μήνυμά σας χωρίς επιθέσεις και προσβολές. Ο διάλογος είναι κέρδος για όλους μας.